Enriure-se’n de tot

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A vegades cal riure’s del passat per passar pàgina. I això és una mica el que va ensenyar l’obra de teatre Cabaret Modernista a la Casa Elizalde el passat dijous. La sàtira i l’humor que caracteritzen l’espectacle fan possible que al mateix temps que es recordin les condicions de vida d’entre finals del segle XIX i principis del segle XX, es rigui de la situació que s’havia de viure. I és que, de fet, l’espectacle s’enriu de tot el que té a veure amb aquesta època. I a través de la paròdia, aprofita per denunciar dos elements claus en l’espectacle: la situació de la dona i la dels artistes.

Una denúncia que no es distancia gaire de l’actualitat, perquè els temes que tracta són encara presentes en la nostra societat. “Cabaret Modernista parla de temes universals: de les relacions humanes, de la dona, dels artistes i del poder” defensen les actrius, Susana Borderia i Alba Valldaura. En aquest sentit, s’inclouen, durant tot l’espectacle, elements relacionats amb l’actualitat més recent, sobretot de la política, dels que també se’n fa paròdia.

L’obra teatral explica la història de dues dones, que representen arquetips típics de l’època, que, fartes de treballar tant, decideixen abandonar la seva vida i convertir-se en actrius de cabaret, provant sort pels escenaris de l’època. Així, tota aquesta part de crítica i humor es combina amb la música i la dansa habitual de l’època, amb cançons tan famoses com “Remena nena.” L’escenografia també hi juga un paper molt important, que ajuda als espectadors a traslladar-se fins a finals del segle XIX i principis del segle XX.

I, passant per tots aquests camps, Cabaret Modernista introdueix al final un toc de tragèdia. El camí que segueixen les actrius per arribar a l’èxit és ple d’enveges, gelosies i desenganys i això porta a que, finalment, una mati a l’altra. Però, fins i tot aquest final dramàtic es representa en clau d’humor. Perquè, al final, el que demostra aquesta obra és que es pot riure de tot.

Aina Fortuny Ruiz

Potser també t’interessa:

El públic es diverteix amb “Cabaret Modernista”

Susana Borderia: “Tenim el poder de decidir canviar la nostra vida”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s