Escapar-se de les relacions

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’obra començava, de fet, amb una noia corrents. Al final, entenies el perquè: s’escapava. I s’escapava del que als humans ens costa tant escapar-nos: de les relacions. Aquesta és la història de dues bessones, i de saber deixar anar les coses, i de saber estar amb les persones, però sobretot, de saber estar sol.

L’obra de teatre, de la companyia Dodo Cabegna, es diu Silent Pact  i està inspirada en el llibre “The Silent Twins”, sobre dues bessones que des del seu naixement només s’han comunicat entre elles, creant un propi llenguatge i un món de fantasia. Fantasiós, de fet, seria la paraula si s’hagués de definir com les dues actrius representen el naixement de les dues bessones. Però alhora, real i plàcid, majestuós: neixen amb un moviment molt lent, com si cada petita part del seu cos nasqués una darrere de l’altra, i es desembolcallen d’una bola de tela perfectament compenetrades. I així, a poc a poc, ho van descobrint tot: el seu propi cos,  les seves habilitats, com poden saltar, com es poden moure, i com comunicar-se. No utilitzen paraules: la força del teatre físic rau en mostrar els sentiments amb els gestos i els moviments.

I el moviment, en aquest cas, esdevé una metàfora de l’autodescobriment: elles dues soles, sense cap referent, aprenen, i formen la imatge de com l’ésser humà intenta combatre les limitacions de les seves infinites possibilitats. S’exposen al món. Experimenten l’equilibri i el desequilibri. Fins a quin punt hem d’estar units o separats? Fins a quin punt descobrim la nostra identitat a partir dels altres? Les dues ballen entre aquestes preguntes i al final, una només es pot escapar i alliberar-se amb la mort de l’altra. No sabríem dir si acaba feliç, però dibuixa un somriure plorós.

Eugènia Güell Barnils

Potser també t’interessa:

El públic troba “Silent Pact” una proposta interessant

Olga Domanska: “Volem que el públic pugui trobar-se a si mateix en la representació”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s