Una mirada contemporània a la dona de Lot

L’àngel va dir a Lot i a la seva família: “Escapa, per la teva vida. No miris enrere, ni et detinguis en tota la planura…” Però la seva dona va mirar enrere i es va convertir en estàtua de sal.

(Gènesi 19, 17.26)

Dijous 23 de març es representa Dolça Sodoma meva a les 20:30 a la Casa Elizalde. El projecte és una producció de la companyia La Trup que representa com l’estàtua de sal del passatge bíblic, després de molt temps, torna a la vida.

Única supervivent de Sodoma, l’estàtua recorda i relata com van ser els últims dies de la seva dolça ciutat perduda i destruïda. I el seu testimoni directe fa miques la versió oficial.

Dolça Sodoma meva també reflexiona sobre com la història sempre ha reduït la naturalesa de la dona al paper de mares o verges com a conseqüència del rebuig a la seva sexualitat interpretada com a desordre, subversió i pecat. Pandora, Lilith, Eva, María… pertanyen a una cultura patriarcal que ha redefinit el lloc de la dona en el món al transformar la seva condició de subjecte en la d’objecte al servei d’una ideologia, sigui religiosa, política o social.

La representació és gratuïta però l’aforament és limitat. Cal reservar les entrades trucant per telèfon o a través del Facebook de La Casa Elizalde.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s