La força del circ i el llenguatge corporal

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Amb el so d’unes campanes de fons, l’escenari del Centre Cívic Urgell comença a il·luminar-se. Apareix un home assegut a una cadira. Poc després entra una dona i s’asseu al seu costat. Són Punt i Coma. Dos personatges inspirats en l’expressionisme, amb una estètica que recorda a les pel·lícules de Tim Burton, i que amb una gran compenetració ens transporten al seu imaginari.

L’escenografia és molt senzilla: dues cadires, dues maletes i uns quants llibres. I els llibres capgiraran la història. La lectura fa que Punt i Coma redescobreixin el món. L’obra, d’alguna manera, qüestiona la cultura i reflexiona sobre la seva mort en l’època contemporània. A partir dels llibres es transformen en diversos personatges i als llibres troben el remei i la solució als problemes que se’ls presenten.

Punt i Coma és un espectacle per a tots els públics. Les rialles a l’auditori del Centre Cívic Urgell les comparteixen grans i petits.

Una fusta, una serra i un martell són només alguns dels elements que Nicoletta Battaglia i Rubén Río, membres de la companyia El Cruce, empren per a pujar a l’escenari les pràctiques del circ contemporani. Però ho fan trencant amb el patró habitual. Malabars amb pilotes que es transformen en ous, acrobàcies i equilibris de tot tipus, exercicis de contorsionisme dins d’una maleta i la partició amb un fuet d’una rosa que la dona sustenta a la boca són només algunes de les coses que amaga Punt i Coma.

I la música no falta, contextualitza l’energia que els actors volen transmetre durant tot l’espectacle. Amb una trompeta, un ukelele i una serra que amb un arc de violí es transforma en un nou instrument, Punt i Coma ens preparen un concert al final de la representació. Les llums de l’escenari s’apaguen i el públic dempeus aplaudeix una actuació plena d’emocions i sensacions. Punt i Coma és un exercici de teatre dialèctic dirigit a la part emocional i sensorial de l’espectador. Un espectacle poètic sense un missatge codificable on el públic simplement gaudeix i deixa volar la imaginació. Punt i Coma és, en definitiva, una barreja de teatre gestual, comèdia i circ que ens recorda que per explicar històries no sempre calen les paraules.

Laura Lázaro Santos

Potser també t’interessa:

El públic del CCU troba innovadora la proposta de “Punt i Coma”

Rubén Río: “La escena tiene que ver con lo que prometes y nosotros no prometemos nada”

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s