Com veiem els refugiats i com ens veiem a nosaltres

La manera de veure les coses diu molt de la persona que les mira. Això és el que Mohammad Bitari, un periodista sirià-palestí, vol mostrar amb l’obra Sous la plage. A Europa hem parlat molt dels refugiats i hem construit un discurs més o menys crític sobre els conflictes del món àrab i la que anomenem la “crisi” dels refugiats. Hem parlat molt d’ells, però a la vegada, la manera en com ho fem, ens defineix a nosaltres mateixos.

El títol de l’obra fa referència a l’eslògan “Sous les pavés, la plage” (sota el paviment, la platja), símbol de la revolta francesa del maig del 1968, a favor de la llibertat i en contra l’autoritat establerta. Ara, l’eslògan agafa un nou significat: les desenes de persones ofegades al mar Mediterrani i aquelles que fugen d’una situació insostenible, descobreixen que sota les platges d’Europa també hi ha paviment.

Els creadors de l’espectacle són el dramaturg i director escènic Marc Villanueva i el compositor Gerard Valverde. La peça és, doncs, fruit d’un treball col·laboratiu, i també, en ajuntar-se amb el periodisme de Bitari, multidisciplinari.  A més, Mireia Pérez ha ajudat a l’investigació i documentació sobre la construcció del discurs.

Aquest dijous a les 20:30h a la Casa Elizalde es farà una reflexió crítica sobre com veiem els conflictes d’Orient, partint de les imatges i discursos difosos pels mitjans de comunicació, contraposades al discurs íntim de l’intèrpret, que les posa en dubte. Cal reservar les entrades, i en acabar l’obra es farà un col·loqui sobre el tema i les reflexions que se n’hagin generat.

L’obra és totalment gratuïta.

Eugènia Güell Barnils

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s