Quan s’educa divertint

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A vegades per aconseguir educar, només fa falta divertir. I aquest és el cas de El Llibretori, que va ser capaç d’ensenyar una sèrie de valors tant a petits com a grans a partir d’una senzilla obra de teatre. Només tres personatges que juguen a versionar contes infantils van ser necessaris per entretenir el públic del Centre Cívic Sagrada Família i al mateix temps, inculcar-li els comportaments essencials per viure en societat.

Les disfresses dels actors de la companyia Comediarte i els colors de la posada en escena van captar l’atenció dels més petits, que no van deixar de participar en l’espectacle en cap moment. Aplaudien, cridaven i contestaven tot el que se’ls demanava. Però, aquests no van ser els únics que van gaudir de l’obra. Els pares i mares que els acompanyaven tampoc hi van quedar indiferents. I és que El Llibretori també té un missatge preparat per a ells: els ensenya que les seves actituds han de servir d’exemple pels seus fills i filles.

Salts, acrobàcies, cançons i balls construeixen un espectacle amb molt moviment que va enganxar totes les famílies des del començament. I un cop aconseguit això, va anar intercalant idees per tal de transmetre als assistents diversos missatges. La història transcorre al voltant del món dels llibres i en aquest sentit, ells són els vertaders protagonistes de l’obra. Amb els llibres, es pretén conscienciar de la importància de la lectura en un moment en què la tecnologia ha arribat a dominar-ho tot. Però, més enllà d’això, aquests juguen un paper clau perquè l’espectacle ensenya valors a través d’ells, afegint als contes infantils més coneguts un toc modern.

Una caputxeta vermella que no fa cas al llop i que pren les seves pròpies decisions. Una ventafocs que té confiança en ella mateixa i deixa plantat al príncep. Uns tres porquets que són solidaris entre ells. Tots aquests i molts més van ser els canvis que va realitzar El Llibretori, amb l’ajuda del públic. Un públic que, d’aquesta simple manera, va ser capaç d’entendre la importància de valors com la tolerància, el respecte o la empatia. I així, es va demostrar que canviar la societat també és possible des del teatre.

Aina Fortuny Ruiz

Potser també t’interessa:

Luciano Ruiz: “El teatro más que infantil debe ser familiar”

El missatge de “El Llibretori” arriba a grans i petits

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s