Com versionar contes infantils per educar

Divendres 18 de novembre a les 18:00 es representa El Llibretori al Centre Cívic Sagrada Família en motiu del dia mundial dels Drets dels Infants. Es tracta d’una obra de la companyia teatral el Grup COMEDIARTE que, juntament amb l’assessorament de la psicòloga Pilar Bernades Rodríguez, ha estat creada per a l’Associació de les Nacions Unides d’Espanya (ANUE).

Amb l’objectiu d’educar nens i nenes d’entre 4 i 10 anys d’una manera diferent, l’ANUE ha ideat aquest projecte per tal d’ensenyar, a través del teatre, una sèrie de valors relacionats amb els drets humans, com serien la tolerància, la solidaritat i la igualtat de gènere. En aquest sentit, El Llibretori pretén afavorir el pensament crític i reflexiu dels més petits, per així poder fer possible la creació d’una millor convivència social. Aquest espectacle, però, no només es vol dirigir als nens i nenes; també als pares i mares, ja que la col·laboració d’aquests és essencial per aconseguir que els seus fills i filles adquireixin aquestes actituds.

Aquest missatge tant complex de l’obra és possible de transmetre gràcies a una història molt senzilla. Tot comença quan una nena, la Clareta, porta un llibre equivocat al doctor Boris. A partir d’aquí, aquests dos personatges amb l’ajuda d’un bibliotecari, en Bonastre, juguen a versionar obres infantils. La primera d’elles: “La Caputxeta Vermella” que és modificada amb la finalitat de parlar de l’assetjament escolar. I així, els tres protagonistes van engrescant altres contes infantils afegint-hi valors com la solidaritat, l’empatia, el respecte, la confiança…Al final es converteix en un joc que els agrada tant que decideixen crear un llibretori: un laboratori de llibres, des del qual poder reivindicar la màgia dels contes.

En definitiva, El Llibretori és un espectacle de teatre gratuït que ensenyarà, tant a petits com a grans, quins valors són necessaris per viure en societat.

Aina Fortuny Ruiz

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s