Les cares silencioses d’una guerra també parlen

Los rostros del silencio reflexiona sobre el record, la família i la guerra

El divendres 11 de novembre arriba Los rostros del silencio a l’Ateneu L’Harmonia. Sota la interpretació de Carmina Pérez Soriano, es tracta d’un espectacle que vol donar veu a les diverses generacions d’una mateixa família marcada per la Guerra Civil Espanyola.

Los rostros del silencio presenta la realitat traumàtica de viure una guerra, que implica el silenci cap a les generacions futures. La primera generació no en parla als seus fills per protegir-los, la següent ho amaga per la por i, a poc a poc, es va transmetent aquest silenci de generació a generació. A partir d’aquí, l’obra es planteja la possibilitat de percebre les experiències no reconegudes de la guerra en les cares de les persones que, un cop viscuda aquesta, han optat per mantenir el silenci.

Amb aquest argument de fons, l’espectacle va més enllà. Així, també reflexiona al voltant de preguntes com “quin és el lloc que ocupen els descendents en la història d’una família?” o “és possible oblidar el passat?.” L’actriu aconsegueix fer tot això en un espai molt intimista i reduït, en el qual l’espectador és un element més de l’escena. Així, tot i ser el seu primer projecte artístic en solitari, segueix en la línia dels anteriors. En aquests, sempre intenta investigar com el teatre pot ser extret de l’escenari, l’espai exclusiu reservat per a ell, i representat en llocs quotidians. Per això, Los rostros del silencio és una obra pensada per representar-se en un espai no teatral.

L’espectacle tindrà lloc en dues sessions, la primera a les 20 i la segona a les 22. Encara que són totalment gratuïtes, s’ha de reservar l’entrada al correu carminasoriano@gmail.com perquè l’aforament de cada sessió està limitat a 20 persones.

Aina Fortuny Ruiz

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s