“Pulso de mujer” arriba al Centre Cívic El Sortidor

L’obra busca reflexionar sobre la dona i la maternitat 

El divendres 11 de març a les 20:00 es representa l’espectacle de teatre fòrum Pulso de mujer al Centre Cívic El Sortidor. L’obra consta de dues parts: una primera d’uns 20 minuts que consisteix en una representació teatral i una segona, d’aproximadament 1 hora, que consisteix en un fòrum col·lectiu.

La representació, a càrrec de Averlasailas: Teatro de lo possible, inclou dues escenes de situacions quotidianes que les dones han d´enfrontar tant en l’àmbit familiar com en l’espai públic. Es tracta de situacions vinculades a pressions socials i violències, de vegades invisibilitzades, que les dones viuen a causa de les relacions de gènere imposades pel patriarcat. L’objectiu d’aquestes representacions és fer reflexionar el públic sobre el paper de la dona al voltant de la maternitat o la no maternitat. “La dona està en una posició de vulnerabilitat respecte a l’home. Tot i que el feminisme és un moviment cada vegada més latent i més fort, encara queda molt. El paper de la dona dins la nostra societat tendeix a absorbir rols masculins per defensar la seva postura. No s’està feminitzant la societat. En lloc de posar-se faldilles els homes, les dones ens posem pantalons” assegura una de les intèrprets del grup.

Pulso de mujer pretén que els espectadors agafin un paper actiu en l’espectacle i proposin altres situacions que, al seu torn, generin nous debats.“El tipus de públic depèn de l’espai. Per nosaltres el millor públic és un públic heterogeni perquè es el que permet arguments molt diferents que ajuden a generar debat” expliquen les intèrprets de Pulso de mujer.

Aquest espectacle, que té lloc amb motiu del Dia Internacional de la Dona, és la segona vegada que es representa. El primer cop va ser al novembre, com a cloenda del fòrum sobre la violència de gènere.

L’obra es representa al Centre Cívic El Sortidor, un equipament sociocultural de servei públic situat al barri del Poble Sec, un barri especialment sensibilitzat amb la temàtica feminista. El Sortidor ofereix una programació anual d’activitats culturals, espectacles infantils, itineraris i tallers formatius en diferents àmbits i posa a disposició de grups, col·lectius i entitats els seus espais.

L’espectacle és gratuït però cal reservar les entrades, que s’hauràn de recollir una hora abans de l’inici de l’obra.

Laura Lázaro Santos

Potser també t’interessa:

https://butacadefranc.wordpress.com/2016/03/12/pulso-de-mujer-reflexiona-sobre-la-pressio-social-de-la-maternitat/
https://butacadefranc.wordpress.com/2016/03/12/maria-per-un-espectacle-com-el-nostre-el-millor-public-es-el-mes-heterogeni/
https://butacadefranc.wordpress.com/2016/03/12/els-assistents-a-pulso-de-mujer-consideren-enriquidor-el-debat-generat-per-lobra/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s