“Somiant amb cocodrils”: l’allioli que ha fet gaudir l’auditori del Centre Cívic Urgell

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’espectacle teatral Somiant amb cocodrils, format per dues farses, ha fet riure i sentir molt al públic, majoritàriament format per gent gran, del Centre Cívic Urgell el divendres 26 de febrer. Únicament s’han necessitat 60 minuts i tres personatges per aconseguir crear dues històries curtes, “Un tràgic sense voler” i “El prometatge”, que han fet endinsar l’audiència dins la seva pròpia vida quotidiana.

“El públic sempre es reconeix en els personatges i sobretot, en les seves disputes, necessitats i desitjos” assegura Lluïsa, directora de l’obra teatral. I afegeix: “es tracta d’una obra que busca reflectir les misèries més baixes de la vida i això permet que ens veiem reconeguts.” Somiant amb cocodrils recrea episodis tràgics i còmics del dia a dia de les persones i es basa en els textos escrits per l’autor rus Txèkhov. “D’aquest autor clàssic, ens atrau la virtut de la seva paraula i les emocions primàries que genera amb el seu text, que representa el què és la vida. I vida i paraula, tot plegat fan un bon allioli” assegura Blanca Pàmpols, actriu de l’obra.

Els relats, en clau tràgica, han estat interpretats per Miquel Bonet, Josep Maria Mas i Blanca Pàmpols: el primer pels dos homes i el segon, amb la incorporació de la dona. La gràcia de les dues parts es troba en la complexa caracterització dels personatges, que són completament diferents entre ells. Tot i la dificultat, “en el moment en què et poses en la pell d’un personatge, t’oblides de l’anterior” explica Bonet. Per aconseguir les dues històries diferenciades, s’han ajudat d’una peça de transició basada en una dansa per part de Pàmpols. “L’objectiu d’això és mostrar el truc: era necessari un canvi d’escenari tant pel públic com per nosaltres” comenta Bonet. “A més a més, està inspirat en un dels personatges típics de les obres de Txèkhov.”

Somiant amb cocodrils es tracta d’una obra curta, d’una obra que en poc temps explica moltes coses i utilitza com a únics recursos la paraula, tres personatges i una senzilla escenografia. Amb només això, ha aconseguit que els assistents anessin entrant en calent fins a arribar al punt d’interactuar i participar en la representació. “L’objectiu de l’artista és fer arribar la història a l’espectador i quan sents que la gent respon, és molt gratificant” afirma Bonet. La veritat és que la gent ha reaccionat i ho ha fet positivament.

Eugènia Güell Barnils

Potser també t’interessa:

El públic de “Somiant amb cocodrils” felicita als actors pel seu treball

Txèkhov i “Somiant amb cocodrils”

Blanca Pàmpols: “Somiant amb cocodrils és un bon allioli”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s