Disfresses, música i Pirolaires

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els Pirolaires han omplert un cop més el Cafè de la Casa Orlandai, aquest cop, la nit de Carnaval. L’espectacle ha estat tant divers i boig com sempre. Exercicis d’improvització, representacions, monòlegs amb Quimet Pla, lectures de textos, poemes de Pau Sif, jocs de mímica, bufetades i vodzka han aconseguit que les dues hores que ha durat l’actuació passessin volant per a la major part del públic.

Els Pirolaires són un grup d’artistes relacionats amb la companyia teatral Tot Terreny, que fa un any, i arran d’una proposta del bar de la casa, van decidir oferir una sessió de teatre al Cafè de la Casa Orlandai. En veure que funcionava, van pensar en programar una funció cada mes. “El primer cop va ser una cosa totalment improvitzada, cadascú va preparar-se una peça i per omplir vam realitzar alguns exercicis d’improvització propis del món del teatre, mica en mica, però, la improvització ha anat guanyant pes” explica Diana Pla, una de les pirolaires.

L’actuació, com de costum, ha estat molt dinàmica, divertida i interactiva amb el públic. Els espectadors han estat una part fonamental de la funció. Han marcat el ritme i han pogut decidir en quina direcció es movia l’espectacle. Un espectacle on, d’altra banda, els actors mai no són els mateixos i és completament imprevisible. “Abans de l’espectacle quedem i organitzem una mica la funció. Encara estem investigant, segons com la gent reacciona sabem si una cosa funciona o no” explica Diana Pla. El públic també marca la durada de les representacions, que sempre se sap quan comencen però mai quan acaben i està convidat a participar en qualsevol moment.

La sessió és gratuïta, i al final de l’obra els espectadors poden deixar les donacions que trobin pertinents en un pot. Hi ha un mena d’intercanvi entre el centre i la companyia i Els Pirolires sempre actuen al Cafè de la Casa Orlandai, un equipament de titularitat municipal gestionat per l’Associació Cultural Casa Orlandai (ACCO). El centre busca la participació del veïnat i està obert a tota mena de propostes. Tallers, concerts, cafès sobre ciència i sobre literatura són només algunes de les activitats que ofereix.

La propera actuació de Els Pirolaires és el 18 de març. En aquesta darrera actuació el públic, d’edat molt diversa, ha estat molt entregat i no ha deixat de riure en cap moment. Molts anaven disfressats i s’han quedat a gaudir del concert que tenia lloc a continuació al pati de la Casa Orlandai per celebrar la nit de Carnestoltes.

Laura Lázaro Santos

Potser també t’interessa:
https://butacadefranc.wordpress.com/2016/02/06/diana-pla-pirolaires-es-una-prova-constant-amb-el-public/
Vídeo de l’actuació de Els Pirolaires (2-6-2016)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s