Lluita lliure i màscares per Carnaval

Riot Wrestling presenta un show de combat a l’Ateneu l’Harmonia
IMG_3005
Miquel Vidal, actor i combatent, al local d’entrenament de Riot Wrestling Academy a Barcelona.

“Bàsicament, fem combats de lluita lliure però amb espectacle i interpretacions entremig.” Miquel Vidal, responsable de publicitat de la Riot Wrestling Academy, defineix així el show que es representarà el 6 de febrer a l’Ateneu l’Harmonia. “És com el Pressing Catch, lluitem i fem teatre. Així seguim una història, com si fos una telenovel·la, i evitem que els combats siguin avorrits.”

L’espectacle de dissabte, “Riot Wrestling Mascarada” , no va lligat amb cap dels espectacles anteriors, sinó que és un especial de carnaval en el qual els lluitadors aniran amb màscares, i pretenen jugar amb els personatges i amagar les seves intencions. És apte per a tots els públics, però l’aforament és limitat, així que s’aconsella arribar-hi una estona abans. “Normalment ve gent jove i fins i tot famílies, perquè impressiona molt als nens”, explica Vidal. La companyia, a més a més d’aquests espectacles esporàdics gratuïts, n’ofereix d’altres una vegada al mes que van seguint l’argument d’una mateixa història, amb un cost de 3€ per espectacle. “Tenim un equip de sis o set persones que pensen arguments diferents i fan com una escaleta amb tot el que passarà: qui guanyarà i qui no, com ha d’estar d’equilibri el combat, quins personatges hi haurà, etc. I això és el que comuniquem als combatents dues hores abans, tot i que a vegades es lesiona algú i ho hem de canviar sobre la marxa”, diu Vidal.

L’acadèmia és una associació juvenil sense ànim de lucre que ofereix entrenaments quasi bé cada dia de la setmana. “Practiquem moviments de cos per no fer-nos tant de mal com sembla i petites combinacions, però no muntem el combat: el guió està fet, però els combatents no decidim fins dues hores abans de l’espectacle com lluitarem .” Així doncs, és una obra de teatre on el que és important és tenir clar el teu personatge: “hi ha els face que són els bons, i els heel que són els dolents”, explica Vidal. “La gràcia és aquest component de psicologia: si fas de dolent, has de fer que el públic animi a l’altre. I és més difícil del que sembla, perquè has de lluitar però limitant-te dins del teu personatge. No és com una pel·lícula que talles i tornes a començar. Això és teatre!”

L’associació Riot Wrestling finança les seves despeses de manteniment de local i transport amb merchandising, begudes i menjar que ofereixen als espectacles i donacions voluntàries dels alumnes. No obliguen a ningú a actuar, però normalment tots els qui s’apunten a l’acadèmia, que tenen a partir de 16 anys, hi van a aprendre arts de combat per tard o d’hora poder pujar al ring i fer espectacle. “El wrestling aquí no és gaire popular i el volem donar a conèixer amb els espectacles gratuïts o a un preu molt baix.” Vidal assegura que és molt popular als EEUU, a Anglaterra i a altres llocs d’Europa, malgrat el seu origen no és gaire clar. Tot i així, assegura que cada vegada és més conegut i tenen més espectadors. “És molt divertit, ens disfressem i fem espectacle. Volem entretenir i que la gent gaudeixi!” Doncs això, teatre i lluita en viu i en directe (i de franc).

Eugènia Güell Barnils

Potser també t’interessa:
Vídeo espectacle “Riot Wrestling: Mascarada 2016”

Bad Boy torna a guanyar el combat de Riot Wrestling

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s