Arriba “Cremades d’últim grau” al Centre Cívic d’Urgell

L’espectacle és un homenatge a l’obra de Joan Vinyoli

El divendres 5 de febrer a les 19:00 hores es representa Cremades d’últim grau a l’auditori del Centre Cívic d’Urgell. L’espectacle poètico-musical, que és un homenatge a l’obra de Joan Vinyoli, es centra en donar la màxima importància al llenguatge i en concret, a la paraula pura. Així, esdevé una representació on els mots són els autèntics protagonistes.

La funció serà interpretada per Aina Huguet i Daniel Pitarch. El nom de l’espectacle prové d’un poema de Vinyoli, que diu així: “I vam morir, mai no morint, com de cremades d’últim grau.” La direcció de l’obra l’ha duta a terme la mateixa Aina Huguet, que hi actua com a actriu, mentre que Daniel Pitarch s’ha encarregat de la composició musical, sent així el músic que acompanya amb un acordió a Huguet. Amb tot això, els dos artistes aconsegueixen que l’espectador entri en l’atmosfera pròpia que buscava el poeta Vinyoli.

Pel que fa als protagonistes, Aina Huguet i Daniel Pitarch són dos joves que es dediquen plenament al món de la interpretació, del teatre i del cinema. Pitarch (Barcelona, 1980) a més a més té una carrera musical amb projectes de música tradicional i ha creat bandes sonores per a pel·lícules. Huguet (Manresa, 1982) està llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre i s’ha format a Dinamarca, Itàlia i Anglaterra. També, ha actuat al TNC (Teatre Nacional de Catalunya), al Teatre Romea i al Teatre Lliure.

Cremades d’últim grau es representarà al Centre Cívic d’Urgell. Aquest és un equipament municipal del Districte de l’Eixample (Carrer Comte d’Urgell, 145-147) ubicat a les plantes inferiors del Centre Cultural Teresa Pàmies. Es tracta d’un centre de proximitat de gestió cívica que ofereix una gran varietat de cursos i tallers i una àmplia programació d’espectacles i exposicions.

La representació, que s’adreça a tots els públics, té una durada de 50 minuts i és totalment gratuïta. Per assistir-hi, però, cal reservar una entrada que ha de ser recollida com a màxim 30 minuts abans de l’inici de l’obra. Els interesats han de trucar al 934 536 480.

Aina Fortuny Ruiz

Potser també t’interessa:
https://butacadefranc.wordpress.com/2016/02/06/huguet-i-pitarch-beuen-de-la-copa-de-la-vida-de-joan-vinyoli/
https://butacadefranc.wordpress.com/2016/02/13/laudiencia-de-cremades-dultim-grau-destaca-el-caracter-intimista-de-lobra/
https://butacadefranc.wordpress.com/2016/02/11/aina-huguet-cremades-dultim-grau-es-una-tria-dels-poemes-mes-comprensibles-de-vinyoli/


Deixa un comentari